Projecten

Stap voor stap installatie van een drempelhulp

Een drempelhulp plaatsen is voor HomeCare Innovation BV allang geen uitdaging meer. Ons team van experts kan zelfs in de meest onmogelijke situatie altijd een passende oplossing bieden dankzij ons flexibele modulaire drempelhulp systeem en vele andere drempeloplossingen.

Hier ziet u stap voor stap een installatie van een drempelhulp waardoor u goed kunt zien hoe wij van begin tot eind precies te werk gaan.

Heeft u ook een lastige drempel doe u graag rolstoeltoegankelijk wilt maken? Laat het ons weten door te bellen naar 010-242 09 13 of stuur een mailtje naar: info@homecareinnovation.nl wij helpen u dan graag uit de brand.

Bekijk ook onze standaard drempelhulpen>

Balkon- & galerijverhogingen

Een balkonverhoging of galerijophoging biedt bewoners, bezoekers, ouderen en gehandicapten de mogelijkheid om weer volledig vrij te leven in- en rondom hun woning.
Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld VvE’s die een flat of appartementen willen opplussen.

Bekijk hiernaast een aantal voorbeelden van projecten die wij hebben uitgevoerd. →

Klik hier voor meer informatie >

Liftsystemen

De liftsystemen van HomeCare Innovation zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat u langer zelfstandig uw dagelijks handelingen kunt verrichten. Dit betekent dat u doormiddel van onze liften u weer volledig zelfstandig in bad kunt dankzij de badliften, naar het toilet kunt gaan door onze toiletliften of uzelf zelfstandig in bed kunt leggen doormiddel van onze benenliften.

Verder levert HomeCare Innovation ook liften om verzorgers te helpen met mensen van de grond af op te tillen, om zelfstandig gebruik te maken van de keuken dankzij de werkbladliften, wastafelliften voor in de badkamer maar zelfs zwembadliften om personen in- en uit het water te tillen.

Klik hier om alle liftsytemen te bekijken >

Modulaire aluminium hellingbanen

Naast onze populaire kunststof drempelhulpen kan het in sommige situaties interessanter zijn om voor een modulaire aluminium hellingbaan te kiezen om een drempel te overbruggen. Een aantal van de voordelen van een aluminium hellingbaan zijn bijvoorbeeld de enorme duurzaamheid van het materiaal, hoge leuningen, de uitzonderlijke modulariteit van de hellingbanen en de mogelijkheid om zeer grote hoogtes te overbruggen.

Bekijk hier rechts een aantal foto’s van een project dat is uitgevoerd voor een verpleeghuis in Amsterdam.

Lees hier meer over onze aluminium modulaire hellingbanen >

Douchevloer verhoging

Drempeloplossingen van Excellent Systems kunnen worden opgebouwd met toepassing van een drietal verschillende hellingshoeken:

  • – Hellingshoek type I = 1:6,7
  • – Hellingshoek type II = 1:13,3
  • – Hellingshoek type III = 1:20

Hellingshoek type I en II kunnen meerzijdig-oprijdbaar worden geinstalleerd (zijkanten schuin aflopend), hellingshoek type III enkel 1-zijdig (recht naar voren schuin aflopend). Afhankelijk van de hoogte van de drempel en de beschikbare ruimte word een keuze gemaakt voor een bepaalde hellingshoek. Voor advisering kunt u uiteraad contact met ons opnemen.

Klik hier voor meer informatie >

Afrijd beveiliging

De kunststof stootbuis (zgn. K-Tube) voorkomt het naast de oprit rijden met bijvoorbeeld een scootmobiel. De afrijdbeveiliging is te plaatsen als enkele of dubbele variant en toepasbaar bij drempeloplossingen vanaf 3,6 cm. hoogte.

Bekijk hiernaast een aantal voorbeelden van drempelhulpen met een afrijd beveiliging. →

Klik hier voor meer informatie >

Onlangs gerealiseerde drempelhulpen

Dagelijks gaat ons team van specialisten op pad om drempelhulpenaan te leggen bij klanten. Wij nemen dan de benodigde onderdelen mee en plaatsen deze ter plekke. Dankzij het flexibele systeem waar wij mee werken zijn de drempelhulpen zeer eenvoudig aanpasbaar, zodat ze in elke situatie toegepast kunnen worden.

← Hiernaast ziet u een aantal voorbeelden van onlangs gerealiseerde drempelhulpen.

Klik hier voor meer informatie >

Een extra brede oprijplaat:

Waarom een extra brede oprijplaat? In uitzonderlijke gevallen lukt het net niet om veilig met een scootmobiel de oprijplaat te overbruggen, omdat de plaat simpelweg niet breed genoeg is, deze extra brede oprijplaat heeft een totale breedte van maar liefst 88 cm en biedt hiermee uitkomst.

De oprijplaat is verkrijgbaar in verschillende lengtes tot 300cm en in een opvouwbare variant.

Klik hier voor meer informatie >

De Stepless Lite oprijplaten

De Stepless Lite oprijplaten zijn gemaakt van koolstofvezel en zijn hiermee zeer licht van gewicht. Daarnaast zijn de oprijplaten ook eenvoudig opvouwbaar waardoor de oprijplaten makkelijk mee te nemen zijn.

Zie in het fotoalbum rechts een aantal projecten waarbij de Stepless Lite oprijplaat gebruikt is.