De vele voordelen van een sta op hulp of stalift

De vele voordelen van een sta op hulp of stalift

HomeCare Innovation is altijd op zoek naar nieuwe, nuttige en gebruiksvriendelijke producten om het assortiment te blijven innoveren en om het langer thuis wonen van ouderen en de zorg sector te ondersteunen.

Onze staliften zijn hier een heel mooi voorbeeld van. Zo worden onze sta op hulpen ingezet zowel bij mensen zelf thuis als in verschillende zorginstellingen. Ongeveer 30 procent van de 65-plussers valt namelijk minimaal 1 keer per jaar, vaak kunnen die personen weer zelfstandig opstaan. Maar dat is helaas niet bij iedereen het geval. En hier komen onze sta op hulpen erg goed van pas.

Advies nodig van één van onze specialisten? Bel dan naar 010-2420913 of stuur een mailtje naar: info@homecareinnovation.nl

Verschillende sta op hulpen:

De Elk sta op hulp

De elk sta op lift is het ideale hulpmiddel om ervoor te zorgen dat ouderen weer op kunnen staan na het vallen. Zoals eerder beschreven is de elk een opblaasbare tillift die u eenvoudig bedient met de afstandsbediening, de meegeleverde compressor zorgt ervoor dat de sta op kussen zich opblaast tot de ideale zithoogte.

Met de elk wordt geadviseerd om gebruikt te worden met toezicht van een verzorger of partner die ervoor kan zorgen dat de gevallen persoon tijdens het opblazen van de stalift in balans gehouden kan worden omdat de elk stalift niet over een rugleuning beschikt.


De Camel sta-op lift

De Camel is eigenlijk een beetje de grote broer van de Elk stahulp. De stalift werkt in principe precies hetzelfde als de Elk stalift. Het sta op kussen plaatst u simpelweg onder de gevallen persoon, positioneer de gevallen persoon en de lift is klaar voor gebruik.

Echter beschikt de Camel, in tegenstelling tot de Elk, nog over een rugleuning. Hierdoor is het voor de gevallen persoon makkelijker om hem of haarzelf in balans te houden. De Camel kan hierdoor ook door de gebruiker zelf bediend worden, terwijl wij dit niet adviseren voor de Elk sta op lift.

Hoe werken onze staliften?

De sta op lift werkt namelijk als volgt. De sta op lift is eigenlijk een soort van luchtkussen, daarom worden deze liften ook wel eens sta op kussens genoemd. Het sta op kussen kan je, wanneer deze nog geen lucht met zich meedraagt, eenvoudig onder de gevallen persoon plaatsen.

Wanneer de persoon op de sta op lift ligt of zit en de persoon is goed gepositioneerd is de tillift klaar voor gebruik. Met de afstandsbediening klik je simpelweg op de knoppen om het luchtkussen op te blazen en de meegeleverde compressor doet de rest. Het sta op kussen wordt vanzelf opgeblazen tot aan een extra hoge zithoogte tot in een comfortabele zitpositie. De gevallen persoon is nu weer klaar om op te staan, en dat zonder of met weinig inspanning van een verzorger of partner.

Na gebruik kunt u de stalift weer leeg laten lopen om de lift weer compact op te kunnen bergen.

Het ideale en gebruiksvriendelijke hulpmiddel voor het opstaan na het vallen voor ouderen.