Tillift of stalift voor ambulancepersoneel of alarmcentrales

Tillift of stalift voor ambulancepersoneel of alarmcentrales

De tilliften van HomeCare Innovation BV bieden een veilige transfer vanaf
de grond naar een brancard of zorgt ervoor dat ambulancepersoneel
patiënten volledig vanaf de grond weer op kunnen laten staan zonder al
teveel inspanning van patiënt of verpleegkundige.

Het tillift kussen als oplossing:

Om dit te verhelpen biedt HomeCare Innovation nu de opblaasbare stalift of tillift aan. De opblaasbare tillift kan gebruikt worden om de patiënt vanaf de grond op te tillen naar de hoogte van de brancard waarna de patiënt eenvoudig vanaf de stalift naar de brancard verplaatst kan worden.

Het ambulancepersoneel of de verpleegkundige tilt in dit geval niet meer handmatig de persoon op, dit voorkomt overbelasting van het personeel.

Tillift of stalift voor ambulances en alarmcentrales

HomeCare Innovation biedt een oplossing voor een snel groeiend probleem. Onze Elk en Camel staliften worden ingezet om de transfer van patiënten te maken vanaf de grond naar een brancard of vanaf de grond volledig naar een zittende positie wanneer een persoon gevallen is.

Het komt steeds vaker voor dat ambulancezorg en alarmcentrales moeite hebben met het vanaf de grond optillen van een persoon, of van het plaatsen van een persoon op een brancard met wielen omdat deze altijd een aantal centimeter boven de grond hangt, ook wanneer deze maximaal naar beneden is opgevouwen. Dit zorgt voor veel fysieke belasting van het personeel. Het is zelfs zo dat de grootste oorzaak van overbelastingletsel in de zorg industrie komt door het handmatig optillen of van het herpositioneren van patiënten. De Elk en Camel staliften bieden hiervoor een praktische oplossing.

Eén van de oorzaken hiervan is dat steeds meer patiënten in Nederland matig tot ernstig overgewicht hebben. Dit kan voor erg belastende situaties zorgen voor verpleegkundigen.

Werkwijze:

De staliften van HomeCare Innovation zijn in 4 stappen volledig vanaf de grond opblaasbaar. De luchtslangen worden vanuit de draagbare compressor aan de opblaasbare stalift gevestigd. De tillift kan wanneer nodig worden verstevigd door de 2 meegeleverde steunpoten.

De tillift is makkelijk draagbaar en na gebruik weer compact op te vouwen waardoor de lift weinig ruimte in beslag neemt.

ELK Staliften in de praktijk ingezet door Ambulances en alarmcentrales

In het Verenigd Koninkrijk worden de ELK en Camel tilliften al jaren ingezet door ambulancezorg, maar ook in de Verenigde staten, Australië, Canada en gedeeltes in Europa worden deze tilliften steeds vaker ingezet door alarmcentrales en door ambulancediensten.

En met veel succes.

Zo is binnen het eerste jaar nadat de ELK geïntroduceerd werd bij South Western Ambulance, een ambulancedienst in het Verenigd Koninkrijk, het ziekteverzuim met maar liefst 10% gedaald, dit heeft de ambulancedienst in het eerste jaar alleen al €340.000 (£300.000) bespaart.

Ongeveer 40% van de ambulance meldingen zijn 65 plussers die gevallen zijn. 45% daarvan zijn ongedeerd nadat zij omhoog geholpen zijn en hebben geen verdere medische aandacht. Dit zijn er erg veel en zetten veel alarmcentrales en ambulancediensten onder grote druk, zeker gedurende wintermaanden.

Neem contact met ons op:

Wilt u meer informatie over onze tilliften en staliften, neem dan contact met ons op via: 010-242 09 13 of stuur een mailtje naar: info@homecareinnovation.nl